Грузия скочи на Русия заради НАТО

Членството в Алианса е суверенно решение на Грузия, заявиха от Тбилиси
11 дек 2021 13:55, Красимир Ангелов
97
Грузия скочи на Русия заради НАТО
Снимка: БГНЕС

Грузинското външно министерство счита за неприемливо изявлението на руското външно министерство за необходимостта да се отхвърли решението от срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 г., че Грузия и Украйна ще станат членове на алианса.

Грузинското външно министерство също смята, че решението от срещата на върха в Букурещ е повторено на всички следващи срещи на НАТО. Членството в НАТО е суверенно решение на Грузия, което се основава на „непоклатимата воля на мнозинството от грузинското население“. Тази цел е отразена в конституцията, допълват от МВнР в Тбилиси.

Руското МВнР публикува в петък изявление за диалога със САЩ и други западни страни. Според този документ Русия настоява да изработи в определен период от време сериозни дългосрочни правни гаранции за сигурност със страните от НАТО.

Руското външно министерство също така смята, че е във фундаментален интерес на европейската сигурност да се отрече официално от решението на срещата на върха на НАТО в Букурещ през 2008 г., че Украйна и Грузия ще станат членове на алианса.

Според Москва това е в противоречие с ангажимента на лидерите на всички участници в ОССЕ, съгласно което държавите да не укрепват сигурността си за сметка на сигурността на другите, отбелязва БГНЕС.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


97
Още по темата: НАТОРусияГрузия
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хубавото е че и гнусните Сащ са в патова ситуация
77
4
 
25
 
! Отговори
Равнопосавеност преди 2 години
Истинския въпрос който стои е кой би искал слаб съюзник? Защо ако не сме васал ни принудиха да *** ракети за да ни приемат в ЕС и НАТО? Важно е да се помнят отговорните за това. Желев и Паси не са някакви герои както се опитват да ги представят!
76
6
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На онези големи "демократи", които твърдят, че никой нямал право да се меси на държави в кои военни алиански влизат, нека да припомним що е то "кубинска криза" и коя империя на злото беше готова да запали трета световна за да не се доставят едни оръжия на суверенна Куба, която също имаше право да се защити от един агресор, който се опита 50 пъти да убие президента им.
75
7
 
23
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
България излиза от ЕС и НАТО и антибългарските атлантици отиват в новооткритото Белене.
74
34
 
8
 
! Отговори
НАТО преди 2 години
След като взехме на абордаж вся Васточная Европа, останаха само 2 държави. Скоро ще ги присъединим към Алианса, а джуджетата от Варшавский дагавор, могат само да подпръцкват на борш с картошками.
73
8
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грузинците много бързо забравиха как като дойдоха руските войски 2008 и само за 2 дни си убраха чукалата и от тогава са по тихи от тревата. Сега скачат ама мечката мачка яко ако се наложи и май пак ще се крият по дупките и развяват бял байряк.
72
4
 
34
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
Грузия ще е следващата Украйна!
71
7
 
29
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Грузия много да не скача,че руската мечка може пак да ги нагази.
70
4
 
5
 
! Отговори
Кико преди 2 години
Наш(и ваш) Бабикянан , да ходи там да оправи работата и да не се връща!Тук така я "оправи" , няма изход , разтуретината Мая палаша Минекоф и те в Ереван!
69
7
 
15
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Когато Христо Христов е протестирал пред съветското посолство за независимостта на прибалтийските републики, бащите на форумните атлантици още развяваха червеното знаме пред Позитано.Та питам сега, кога натовските агресори ще накарат Киев да изпълни Минските споразумения?!
68
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами Грузия скача, скача и после ходи в WC с едно роло т. хартия.
67
30
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Винаги проблеми с Русия! Как пък се случи че всички свестни хора се родиха в Русия, а всички лоши по останалия свят?
66
44
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Русия е тумор за цивилизацията! Това е!
65
7
 
35
 
! Отговори
Христо Христов преди 2 години
Разбирам грузинците, но да впишеш членство в нато в конституцията си е израз на падевие и васална зависимост.
64
6
 
19
 
! Отговори
В. преди 2 години
Много манерки дрънкат тук. Ами нищо не ви пречи. Бегом марш да се запишете доброволци в Грузия. Там първо ще ви .....после ще искат откуп да вас и накрая ще ви.... Щото цели села са били на гурбет при Ислямска Държава
63
5
 
2
 
! Отговори
Дякона преди 2 години
Чета коментарите ....Много промити мозъци има в БГ...Да се разпознаят сами...
62
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Споко САЩ се изчегъркаха здраво с чдерният джендърин
61
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кво НАТО в Азия бе нинормални грузи Атлантика нее там алооу
60
9
 
33
 
! Отговори
До Крим не е руски преди 2 години
Не му увира кратуната, едно просто нещо не може да запомни - КРИМ Е РУСКИ! На картата на Google Earth e отбелязан като руски. Признат е от няколко държави, скоро и от Китай. Да, анексиран е, както много територии - Елзас и Лотарингия, Померания и Силезия, Калининградска област, кралство Хавай (!), Тексас, Калифорния, Невада, Ню Мексико, Юта.Но това стана форсмажорно - укрите едностранно денонсираха договора за Севастопол и 6-ти американски флот се готвеше да го заеме! И Путин ги сряза на завоя!
59
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Грузия е азиатска държава - намира се зад Главния Кавказки хребет - географската граница между Европа и Азия! Азиатска като Мянма, Лаос, Корея! Какво НАТО! Толкоз! Не е вярно, че грузинците са настроени против Русия - те добре знаят, че по молба на техния цар император Александър I ги е приел в Империята и ги е спасил от тотално изчезване! Персийските и после турските кланета са ги докарали до 50-60000 души! Бързото възстановяване на популацията говори за способностите на грузинските мъже!